Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Київщині судитимуть наркоугруповання за виготовлення та збут амфетаміну і фенілнітропропену в Україні та за кордоном
Опубліковано 01 липня 2022 року о 17:07

Злочинна група, до складу якої входило четверо чоловіків, діяла на території Броварського району Київщини. В одному зі складських приміщень вони обладнали потужну нарколабораторію, де щомісяця виготовляти до 20 кг речовини вартістю майже мільйон гривень. Там їх і затримали поліцейські під час виготовлення чергової партії заборонених речовин. Всім фігурантам повідомлено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України, а обвинувальний акт слідчі скерували до суду для розгляду.

Нагадаємо, що викрили наркодилерів оперативники управління боротьби  з наркозлочинністю в Київській області ДБН НПУ спільно зі слідчими слідчого управління та працівниками оперативних служб поліції Київщини у листопаді минулого року.

До складу угруповання входило четверо осіб, мешканці м. Києва та Київської області. Вони орендували складське приміщення у м. Бровари, де під виглядом  меблевої майстерні організували виготовлення заборонених речовин. Для цього обладнали сучасну нарколабораторію, потужності якої дозволяли щомісяця виготовляти до 20 кг амфетаміну та фенілнітропропену. Виготовлений «товар» збували як на території України, так і поза її межами, переправляючи його за допомогою водіїв – далекобійників.

Щомісяця такий «бізнес» приносив їм близько мільйона гривень прибутку.

Тоді під час обшуку правоохоронці вилучили 20 кілограмів амфетаміну у сухому стані та 120 літрів у рідкому, 5 кілограмів фенілнітропропену, понад 600 літрів різних прекурсорів, лабораторне обладнання, «чорнові» записи та інструкції з виготовлення психотропів та прекурсорів. 

Сумарна вартість вилучених речовин за цінами «чорного» ринку склала понад 15 мільйонів гривень. 

Слідчі слідчого управління ГУНП в Київській області  під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури повідомили усім членам угрупування про підозру за низкою статей Кримінального кодексу України:

ч. 3 ст. 307 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів;

ч. 3 ст. 311 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів;

ч. 3 ст. 313 - викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства, а також незаконне виготовлення, придбання, зберігання, передача чи продаж іншим особам такого обладнання;

ч. 2 ст. 317 - організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені завершено, а обвинувальний акт скеровано до Броварського міськрайонного суду Київської області для розгляду по суті.

За сукупністю інкримінованих статей фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Департамент боротьби  з наркозлочинністю

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux