Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Херсонщині росіяни вбили людину, ще 11 поранено, серед них двоє дітей – поліцейські задокументували воєнні злочини рф
Опубліковано 13 серпня 2024 року о 10:32

Деокуповані населені пункти Херсонського, Бериславського та Каховського районів продовжують потерпати від інтенсивного вогню російських окупаційних сил. Минулої доби проти мирного населення ворог застосовував артилерію, міномети, реактивні системи залпового вогню, авіацію та БпЛА.

російські атаки охопили Херсон, Садове, Антонівку, Білозерку, Кізомис, Велетенське, Придніпровське, Зимівник, Берислав, Бургунку, Шляхове, Михайлівку, Крупицю, Червоний Маяк та Веселе.

Обстрілами пошкоджено 53 об’єкти: 37 приватних та сім багатоквартирних будинків, дві адміністративні будівлі, об’єкт критичної інфраструктури, гуртожиток, чотири автомобілі та карету екстреної медичної допомоги.

Вдень в одному з населених пунктів Білозерської громади військові рф цілеспрямовано скинули боєприпас із дрона на цивільний автомобіль, який рухався по трасі. Внаслідок вибуху автівка загорілася, отримали поранення 59-річний чоловік та 47-річна жінка, в обох вибухові та черепно-мозкові травми, а також уламкові поранення.

В результаті чергових дронових атак зазнали пошкоджень два приватні будинки у Шляховому та автомобіль у Білозерці.

Зафіксовано удари FPV-дронами по Веселому, Садовому та Бериславу.

Противник здійснив авіаційні удари чотирма керованими бомбами по Бургунці, де потужними вибухами пошкоджено 27 приватних будинків.

Внаслідок ранкового артилерійського обстрілу центральних вулиць Херсона постраждала 53-річна жінка, яку з вибуховою травмою та контузією доправили до лікарні. Снарядами пошкоджено три багатоквартирні будинки, дві адміністративні будівлі та автомобіль. Також у самому центрі міста противник скинув боєприпас із дрона на адміністративну будівлю, яка зазнала пошкоджень.

Ввечері у мікрорайоні «Шуменський» артилерійським вогнем було пошкоджено два приватні будинки та постраждав 62-річний чоловік, якого з вибуховою травмою та уламковими пораненнями доправили до лікарні.

Майже опівночі цей район перебував під потужною атакою з реактивних систем залпового вогню. 7-річна дівчинка та 70-річна жінка отримали гостру реакцію на стрес. Пошкоджень зазнали три приватні будинки та гуртожиток, де виникла пожежа.

Противник здійснив атаку дроном на мікрорайон «Таврійський», вибухом пошкоджено приватний будинок.

російські військові ввечері обстріляли з артилерії Дніпровський район міста. Внаслідок удару загинула 25-річна жінка, у її 5-річної доньки медики діагностували гостру реакцію на стрес. Також постраждала 35-річна жінка, у неї відкритий перелом руки та уламкові поранення. Пошкоджень зазнали чотири багатоквартирні будинки та карета «швидкої».

На прибережні квартали Дніпровського району противник скидав боєприпаси з дронів, пошкоджено приватний будинок.

Ввечері та вночі російські війська скидали вибухівки з БпЛА на житлові квартали передмістя Херсона – Антонівки. Постраждали 61-річний чоловік та двоє жінок віком 61 та 69 років. Літні люди отримали мінно-вибухові та черепно-мозкові травми, уламкові поранення різних частин тіла.

Всі екстрені служби працювали на місцях подій, документували злочини російської армії та долали наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 338 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 15 проваджень за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux