Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Херсонщині через ворожі удари одна людина загинула та ще п’ять отримали поранення, серед них рятувальник: поліція фіксує наслідки
Опубліковано 10 липня 2024 року о 10:20

російські війська не припиняють обстріли Бериславського та Херсонського районів з артилерії, мінометів, танків, авіації та БпЛА.

Минулої доби від ворожих атак потерпали Херсон, Антонівка, Садове, Станіслав, Кизомис, Дніпровське, Берислав, Тягинка та Золота Балка. російські удари спричинили пошкодження 28 приватних та одного багатоквартирного будинку, навчального закладу, службового автомобіля поліції та гаражного приміщення.

Вдень російські окупанти вдарили з артилерії по Кизомису, внаслідок чого на вулиці загинув 74-річний чоловік. Пізніше у селі військові рф скинули вибухівку з дрона на подвір’я житлового будинку, в результаті вибуху постраждав 34-річний чоловік. У потерпілого мінно-вибухова травма, уламкові поранення нижніх кінцівок та травматична ампутація стопи.

Під ворожий артилерійський удар у Станіславі потрапила 60-річна жінка, у неї вибухова травма та уламкове поранення передпліччя. У населеному пункті пошкоджено три житлові будинки.

У Садовому танковий обстріл спричинив пожежу у приватній забудові, вогонь гасили працівники ДСНС. В цей час військові рф завдали повторного удару по рятувальниках із артилерії - постраждав 28-річний працівник ДСНС, загрози його життю немає. Того дня російські війська обстрілювали Садове і з міномета. Всього через ворожі атаки у селі пошкоджено сім приватних будинків.

У Бериславі після атаки ворожого БпЛА пошкоджено будинок та виникла пожежа сухостою, яку загасили працівники ДСНС.

російські військові вдарили сімома керованими авіаційними бомбами по Тягинській громаді, в результаті вибухів пошкоджено щонайменше п’ять житлових будинків.

Артилерійські обстріли противника спричинили пошкодження двох приватних будинків у Золотій Балці та Станіславі. Також по Золотій Балці російські військові вдарили дроном типу «FPV», вибухом пошкоджено приватний будинок.

З тимчасово окупованого лівого берега Дніпра російські військові обстрілювали всі райони Херсона. З безпілотника окупанти цілеспрямовано атакували прибережну зону Дніпровського району міста, де в той момент перебували двоє чоловіків віком 49 та 58 років. В результаті скидання боєприпасу та подальшого вибуху чоловіки отримали мінно-вибухові травми й уламкові поранення ніг.

Також по житлових кварталах району окупанти били з артилерії - снарядами пошкоджено багатоквартирний та п’ять приватних будинків.

У мікрорайоні «Корабел» артилерійським обстрілом пошкоджено службовий автомобіль поліції.

У мікрорайоні «Шуменський» внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено навчальний заклад, приватний будинок та гаражне приміщення.

У центральній частині міста снарядами пошкоджено три приватні будинки.

На місцях російських ударів працювали профільні служби, які документували та усували наслідки атак.

За минулу добу поліція відреагувала на 265 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux