Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Херсонщині через російську агресію постраждали шестеро людей, пошкоджено амбулаторію, дитячий садочок та понад 20 будинків: поліція фіксує наслідки атак
Опубліковано 10 вересня 2024 року о 10:12

Армія країни-агресора продовжує терор мирного населення правобережжя Херсонщини. По житлових кварталах війська рф били з мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню, танків, БпЛА та завдали ракетного удару. Вибухи лунали цілодобово, окупанти цілили по житловому сектору, медзакладах, дитячому садочку та цивільним автомобілям.

Від атак окупаційної армії потерпали Херсон, Антонівка, Придніпровське, Станіслав, Велетенське, Садове, Кізомис, Чорнобаївка, Берислав, Нововоронцовка, Червоний Маяк, Гаврилівка, Хрещенівка, Томарине та Новогреднєве.

Поліція зафіксувала пошкодження 44 об’єктів: багатоквартирного та 24 приватних будинків, 12 цивільних автомобілів, службового автомобіля поліції, газопроводів, будівлі амбулаторії, парковки та обладнання мобільного зв’язку.

російські війська завдали артилерійського удару по Станіславу. Внаслідок цього отримала поранення 53-річна жінка, яка під час атаки перебувала на вулиці. Вона отримала вибухову травму й контузію. Також пошкоджено будівлю амбулаторії та три будинки.

FPV-дроном росіяни вдарили по Велетенському, внаслідок удару пошкоджено службовий автомобіль поліції, правоохоронці, на щастя, не постраждали. Селище потерпало і від артилерійського обстрілу, снарядами пошкоджено два житлові будинки.

Також дронами типу FPV окупанти били по Нововоронцовці, Бериславу, Хрещенівці та прибережній зоні Херсона, там пошкоджено автомобіль.

У Бериславі російські військові скинули вибухівку з безпілотника на автомобіль, яким доставляли гуманітарну допомогу місцевим жителям. В результаті удару транспортний засіб зазнав пошкоджень, люди, на щастя, не постраждали.

З реактивних систем залпового вогню російські війська обстрілювали Томарине, на щастя, обійшлося без постраждалих.

Противник скинув вибухівку з дрона на Кізомис. Внаслідок удару уламкове поранення руки отримав 83-річний місцевий житель, зазнав пошкоджень автомобіль.

У Антонівці росіяни скинули атакували з БпЛА на цивільний автомобіль. Внаслідок скиду постраждали двоє людей: 66-річний чоловік отримав вибухову травму та проникаюче уламкове поранення живота, у 62-річної жінки вибухова травма та множинні уламкові поранення різних частин тіла. Обоє поранені перебувають у тяжкому стані.

По медичну допомогу звернулася 63-річна жителька Понятівки, яка 8 вересня потрапила під обстріл російських військових. Жінка отримала мінно-вибухову травму й вогнепальну рану передпліччя.

Вдень російські війська атакували з дрона територію лікарні у Дніпровському районі Херсона. Внаслідок удару постраждала 25-річна медсестра, у неї вибухова травма та уламкове поранення стегна. Будівля цього медзакладу вся посічена уламками російських снарядів, лікарі працюють під звуки вибухів.

Упродовж доби росіяни скидали на житлові квартали Дніпровського району вибухівки з БпЛА, пошкоджень зазнали три приватні будинки та чотири автомобілі.

Під артилерійським вогнем ворога перебував приватний сектор у Корабельному районі міста. Снарядами пошкоджено чотири приватні будинки, автомобіль та газопроводи.

З артилерії війська рф гатили та по мікрорайону «Шуменський», там пошкоджено багатоквартирний будинок, територію дитсадка, три автомобілі та парковку.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 304 заяви та повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 18 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux