Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Херсонщині через російську агресію одна людина загинула та троє поранено: поліція фіксує наслідки атак
Опубліковано 03 вересня 2024 року о 09:35

Минулої доби країна-агресор атакувала мирне населення деокупованих громад Бериславського та Херсонського районів з артилерії, мінометів та БпЛА.

Від обстрілів противника потерпали Херсон, Антонівка, Придніпровське, Садове, Станіслав, Кізомис, Комишани, Зеленівка, Берислав, Гаврилівка, Шевченківка та Новорайськ. Внаслідок російських атак пошкоджено 39 об’єктів: три багатоповерхові та 28 приватних будинків, адміністративну будівлю, будинок культури, церкву, три цивільні та один службовий автомобіль поліції, а також енергетичну установку.

У Кізомисі російський FPV-дрон атакував поліцейський автомобіль. Вибух пролунав поруч з автівкою, яка зазнала механічних пошкоджень. Працівники поліції не постраждали.

FPV-дроном росіяни вдарили та по Шевченківці, там пошкоджено приватний будинок.

У Садовому внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено два приватні будинки.

По Придніпровському ворог одночасно завдав ударів з артилерії та мінометів. Обійшлося без потерпілих.

Вдень у передмісті Херсона – Антонівці, російські військові прицільно скинули вибухівку з дрона на цивільний автомобіль. Внаслідок атаки постраждало подружжя: у 56-річної жінки діагностували мінно-вибухову травму, множинні уламкові поранення очей і руки, 60-річний чоловік дістав мінно-вибухову травму та уламкове поранення грудної клітини. На жаль, за кілька годин чоловік від отриманих травм помер у лікарні. Згодом стало відомо, що жертвою цього підступного удару став хірург-онкодерматолог, який, попри небезпеку, залишався в Херсоні та лікував людей.

За годину росіяни здійснили повторну атаку з дрона, скинувши вибухівку поблизу дитячого садочка. Уламкове поранення стегна отримав 52-річний чоловік. Удари з безпілотників по селищу тривали упродовж доби, тож пошкоджень зазнали приватний будинок і цивільний автомобіль.

Опівночі армія рф з артилерії обстріляла передмістя Херсона – Зеленівку. Пошкоджень зазнали щонайменше п'ять приватних будинків, церква, будинок культури та автомобіль.

Вночі під артилерійським вогнем перебувало і селище Комишани у Херсонській міській громаді, там пошкоджено чотири житлові будинки.

Вдень окупанти били з артилерії по житлових кварталах Дніпровського району Херсона. Снарядами пошкоджено адміністративну будівлю та три багатоповерхові будинки. Вдарили й двома FPV-дронами, в результаті чого пошкоджено багатоповерховий будинок.

Від артилерійських ударів потерпало селище Текстильне, що у Дніпровському районі Херсона. Там пошкоджено 14 приватних будинків та автомобіль. Постраждала 18-річна дівчина, яка отримала вибухову травму і поранення передпліччя.

На місцях обстрілів працювали поліцейські, які обстежували території, збирали та фіксували речові докази російської агресії проти мирного населення.

За минулу добу поліція відреагувала на 320 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 15 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux