Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Херсонщині через російську агресію одна людина загинула та четверо поранено: поліція фіксує наслідки атак
Опубліковано 23 серпня 2024 року о 09:40

російські воєнні злочинці не припиняють обстрілювати мирне населення Бериславського та Херсонського районів з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню та БпЛА.

Під вогневими ударами противника перебували Херсон, Садове, Антонівка, Велетенське, Комишани, Берислав, Томарине, Нововоронцовка, Червоний Маяк та Милове.

В результаті обстрілів поліція зафіксувала пошкодження 20 об’єктів: дев’яти приватних та п’яти багатоповерхових будинків, навчального закладу, магазину, об’єкта критичної інфраструктури, газопроводу і сільгосптехніки.

З реактивних систем залпового вогню окупанти вдарили по Томариному - загинула 87-річна місцева жителька. Пошкоджень зазнали шість приватних будинків і трактор. По селу били й з артилерії, пошкоджено приватний будинок.

Артилерійським вогнем пошкоджено багатоквартирний будинок у Бериславі та приватний – у Комишанах.

Окупанти скинули вибухівку з безпілотника на Милове, внаслідок чого пошкоджено магазин.

Також дронами типу «FPV» противник бив по Велетенському, Антонівці й мікрорайону «Корабел» міста Херсон. На щастя, місцеві жителі не постраждали.

Приблизно о сьомій годині ранку під ворожим вогнем з артилерії перебували центральні квартали Херсона. Вкотре пошкоджено старовинну будівлю навчального закладу. Також війська рф вдарили по об’єкту критичної інфраструктури.

Зранку у Дніпровському районі на вулиці під прицільний ворожий удар із дрона потрапив 19-річний хлопець. Внаслідок вибуху він дістав вибухову травму та уламкове поранення грудної клітини.

З артилерії противник обстріляв мікрорайон «Шуменський». Один зі снарядів влучив у верхній поверх багатоквартирного будинку, де у власній оселі отримала поранення 75-річна жінка, у неї вибухова та черепно-мозкова травми, контузія й уламкове поранення стегна. Біля під’їзду під ворожий удар потрапив 39-річний чоловік, він отримав вибухову і черепно-мозкову травми, контузію та уламкове поранення живота. Загалом у мікрорайоні снарядами пошкоджено чотири багатоповерхові будинки.

По медичну допомогу звернулася 46-річна жінка, яка 21 серпня потрапила під російський обстріл у Дніпровському районі. Медики діагностували у неї контузію.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 255 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 10 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux