Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Херсонщині через російські обстріли пошкоджено 27 об’єктів, загинула одна людина та ще п’ять отримали поранення: поліція фіксує наслідки
Опубліковано 10 серпня 2024 року о 10:20

російська армія продовжує тероризувати правобережжя Херсонщини, накриваючи Бериславський та Херсонський райони, обласний центр і передмістя вогнем із артилерії, реактивних систем залпового вогню, БпЛА та авіації. Удари були нанесені переважно по об’єктах житлової інфраструктури та автотранспорту.

Від ворожих атак потерпали Херсон, Антонівка, Широка Балка, Придніпровське, Садове, Білозерка, Зеленівка, Зимівник, Зорівка, Берислав, Зміївка, Андріївка й Томарине.

В результаті обстрілів пошкоджено 27 об’єктів: 19 приватних будинків, сім автомобілів та об’єкт критичної інфраструктури.

Ввечері російська армія скинула вибухівку з дрона у Широкій Балці. Через вибух боєприпасу постраждав 62-річний чоловік, у нього мінно-вибухова травма, уламкові поранення голови й плеча. Також населений пункт потерпав і від артилерійських обстрілів противника, снарядами пошкоджено 10 приватних будинків.

Вночі окупаційні війська вдарили з артилерії по Білозерці. Під ворожий обстріл на подвір’ї власного будинку потрапив 55-річний чоловік. У нього вибухова та черепно-мозкова травми, контузія, уламкові поранення голови, плеча, живота і стегна, його стан лікарі оцінюють як тяжкий.

Внаслідок ворожого удару дроном по передмістю Херсона – Зеленівці – на подвір’ї власного будинку отримала поранення 77-річна жінка. Медики діагностували у неї контузію, вибухову та черепно-мозкову травми, уламкові поранення обличчя і плеча.

У Бериславі поблизу будинку виявлено тіло 53-річного місцевого жителя з численними вибухово-уламковими пораненнями. Ймовірно, чоловік загинув напередодні внаслідок ворожого обстрілу міста.

З авіації російські війська завдали удару чотирма керованими бомбами поблизу Зміївки. Потужні вибухи пролунали на території садового товариства, зруйновано приватний будинок.

Із реактивних систем залпового вогню росіяни били по Томариному, пошкоджень зазнали сім приватних будинків.

В результаті скидання вибухівки з дрона пошкоджено приватний будинок у Зорівці.

Вдень окупаційні війська вдарили за допомогою БпЛА по цивільній автівці у Дніпровському районі Херсона. Внаслідок атаки безпілотника постраждала 29-річна жінка, вона отримала вибухову травму та уламкове поранення передпліччя, також пошкоджено транспортний засіб.

Ввечері росіяни знов атакували дроном цей район. Постраждав 26-річний чоловік, який у момент удару перебував на вулиці. У нього вибухова та черепно-мозкова травми, а також контузія і поранення обличчя.

Через скидання вибухівок із дронів пошкоджено шість автомобілів у Корабельному, Дніпровському районах міста та передмісті – Антонівці.

На місцях російських обстрілів працювали всі екстрені служби.

За минулу добу поліція відреагувала на 304 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 14 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux