Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Херсонщині через детонацію вибухівки загинула дитина, в результаті російських обстрілів поранено чотири людини: поліція фіксує наслідки
Опубліковано 17 вересня 2024 року о 09:50

Минулої доби по деокупованому правобережжю Херсонської області російські війська гатили з артилерії, мінометів, авіації та БпЛА.

Під вогневим ураженням армії рф перебували Херсон, Антонівка, Садове, Олександрівка, Придніпровське, Берислав, Новоолександрівка, Українка, Шевченківка та Зміївка.

У населених пунктах пошкоджено сім приватних будинків, п’ять автомобілів, заклад культури та складське приміщення.

росіяни вдарили вісьмома керованими авіабомбами по Новоолександрівці, Українці та Шевченківці. Потужними вибухами зруйновано будинок культури та чотири приватні оселі у Шевченківці. Поранено 70-річного чоловіка та 72-річну жінку, які отримали вибухові травми й контузії. В Українці зафіксовано влучання у складське приміщення, де зберігалися сіно й зерно.

Дронами типу «FPV» ворог атакував Садове й Антонівку, пошкоджень зазнав приватний будинок.

У Дніпровському районі Херсона в результаті ворожих дронових атак пошкоджено п’ять автомобілів. З артилерії окупанти обстріляли приватний сектор у Корабельному районі міста, снарядами пошкоджено два житлові будинки.

По медичну допомогу звернувся 58-річний чоловік, який 10 вересня постраждав через атаку російського безпілотника у передмісті Херсона – Антонівці. У нього діагностували уламкове поранення плеча.

4 вересня у Дніпровському районі в результаті скиду вибухівки з БпЛА на автомобіль постраждав 18-річний хлопець, він отримав контузію.

У деокупованому Посад-Покровському через детонацію боєприпасу у господарському приміщенні загинув 14-річний хлопець. Попередньо встановлено, що неповнолітній збирав металеві вироби та приносив їх додому.

Поліцейські закликають громадян пояснити дітям, що ні в якому разі не можна відвідувати місця, де проводилися бойові дії, оскільки там можуть бути приховані пастки та вибухонебезпечні предмети. Не можна брати небезпечний предмет до рук, ні в якому разі не можна по ньому бити, розбирати його, переносити, розводити поруч відкритий вогонь. У разі виявлення підозрілих знахідок необхідно терміново повідомити за номером «101» або «102».

На місцях російських ударів працювали профільні служби, які документували та усували наслідки атак.

За минулу добу поліція відреагувала на 220 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 18 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux