Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Донеччині розширюють мережу Центрів безпеки громадян
Опубліковано 01 вересня 2021 року о 21:09

У  Хлібодарівській територіальній громаді запрацював сучасний Центр безпеки, де базуються поліцейські та рятувальники ДСНС. Вони обслуговуватимуть 27 населених пунктів, де мешкають понад 15 000 жителів. Розміщення екстрених служб безпосередньо в громаді дозволить мешканцям навіть найменших сіл отримувати швидку та якісну допомогу. Готується до відкриття центр у Новогродівці, який сьогодні відвідали  представники  Уряду.

Нині в Україні функціонують понад 30 Центрів безпеки в громадах, більшість із них  - на Донеччині.

Участь у презентації Новогродівського Центру безпеки взяли міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, т.в.о. начальника Головного управління Нацполіції в Донецькій області Артем Кисько, начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Донецькій області Олексій Мігрін.

Центр безпеки в Новогродівській ТГ було збудовано протягом року та обладнано всім необхідним для належного реагування на  події. Ця громада – одна з тих, де впроваджується проєкт «Поліцейський офіцер громади». Наразі триває відбір майбутніх «шерифів». Силами громади вже придбано службовий автомобіль. 

Єдиний безпековий комплекс, який поєднує поліцейську станцію та пост ДСНС, забезпечуватиме цілодобовий захист понад 19 тисяч мешканців. 

«Для Донеччини це особливо важливо, і держава у цьому буде завжди поруч», - зазначив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Сьогодні, 1 вересня, на Донеччині відкрили 14-ий Центр безпеки громадян – у Хлібодарівській сільській територіальній громаді. У складі ТГ є села, де мешкають менше 100 жителів, але вони також мають отримувати доступний, своєчасний та якісний поліцейський сервіс.

У новій будівлі постійно чергуватимуть поліцейські та рятувальники, які забезпечені технікою та новим транспортом. Це максимально скоротить час прибуття на виклики. Крім того, відтепер жителі можуть отримати всю допомогу на місці, у межах своєї громади.

«Найголовнішим завданням Міністерства внутрішніх справ і всіх його структурних підрозділів є створення безпекового середовища. І сьогодні ми можемо констатувати, що на території Хлібодарівської громади таке середовище створено. Дякую владі як обласній, так і територіальній, які підтримують, розвивають, розуміють, тому сьогодні однією силою ми рухаємося вперед», - наголосив т.в.о. начальника поліції Донецької області Артем Кисько.

Загалом на Донеччині заплановано створення 28-ми Центрів безпеки громадян. 

«Ця безпекова складова має бути в кожній територіальній громаді. Наше головне завдання – це безпека людей та своєчасне реагування на будь-які надзвичайні ситуації», - підкреслив заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux