Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Чернігівщині ще в одному підрозділі поліції запрацювала система захисту Custody Records
Опубліковано 23 червня 2023 року о 19:15

У відділенні поліції № 1 (м. Бахмач) Ніжинського райуправління поліції презентували роботу системи Custody Records. Це проєкт в органах і підрозділах поліції для безпеки затриманих і правоохоронців. 

– Бахмацьке відділення поліції – це третій підрозділ в Чернігівській області, де впроваджується система Custody Records. Запровадження чергової системи Custody Records на Чернігівщині –– це новий рівень дотримання прав людини в поліцейській діяльності, який виводить забезпечення прав затриманих осіб на європейський рівень. Для того, щоб успішно запустити цю систему, ми зробили перепланування, забезпечивши відповідне зонування приміщень, провели ремонтні роботи. Після цього ми обладнали приміщення відеоспостереженням, яке є однією з невід'ємних складових системи Custody Records, та необхідною технікою, – сказав Володимир Нідзельський.

Заступник начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Володимир Захаренко відзначив, що система Custody Records націлена на захист прав та безпеку затриманих, доставлених до підрозділу осіб, забезпечення дотримання їх прав та уникнення можливих безпідставних звинувачень громадян щодо дій поліцейських. 

Присутні на презентації керівники підрозділів поліції, співробітники правоохоронних відомств, представники місцевої влади і голови територіальних громад, а також підприємці ознайомились із системою Custody Records. Зокрема, покроково побачили всі дії, які відбуватимуться із затриманою особою в підрозділі поліції. Алгоритм дій правоохоронців роз’яснювався на кожному з етапів. Водночас присутні оглянули передбачені приміщення для проведення процесуальних дій із затриманими: кімнати для проведення інтервʼю, слідчих дій, для конфіденційної зустрічі доставленої особи із захисником, а також кімнату для затриманих. 

Учасники презентації високо оцінили новинку і висловили переконання в ефективності такої інформаційної підсистеми. Присутні на презентації гості відмітили, що система «Custody Records» це важливий крок до зміцнення законності і правопорядку. 

Керівник поліції Чернігівщини подякував всім, хто долучився до впровадження пілотного проєкту Custody Records у місті Бахмач.

«Ми продовжуємо впроваджувати на Чернігівщині такі важливі безпекові проєкти, - сказав Володимир Нідзельський. – Завдяки цьому у підрозділах поліції зростає і рівень якості контролю за безпекою, і дотриманням прав як затриманих, так і поліцейських. Реалізація проєкту буде продовжуватись на території всієї області задля підвищення рівня безпеки в регіоні, захисту прав громадян і відповідності кращим європейським напрацюванням у сфері забезпечення правопорядку.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux