На Буковині поліцейські організували кулінарну терапію для бійців, які проходять реабілітацію у обласному медзакладі МВС
Психоедукаційна сесія відбулася на базі навчально-практичного центру харчових технологій та ресторанного сервісу ПТУ №8 м. Чернівці. Буковинські захисники мали нагоду спробувати свої кулінарні здібності, тим самим психологічно розвантажитись та покращити ментальне здоров’я.
Майстер-клас організували працівники сектору психологічного забезпечення УКЗ спільно із співробітниками ювенальної превенції УПД ГУНП в Чернівецькій області за сприяння педагогічного колективу професійно-технічного училища №8.
Керівник ПТУ №8 Роман Цвірінько привітав героїв у стінах закладу та висловив вдячність кожному за відважність у захисті українського народу від агресора та професійну службу заради переможного майбутнього нашої держави.
Під час кулінарної терапії педагоги поділилися з бійцями секретами рецептів українських національних страв та техніками їх приготування. Зокрема, свої кулінарні здібності захисники спробували у ліпленні вареників. Відтак, разом їх приготували та продегустували.
Такий метод реабілітації нагадав оборонцям про важливість сімейних традицій, адже в першу чергу приготування вареників асоціюється з домашнім затишком і спокоєм.
«Проведений захід - це не просто кулінарний майстер-клас, а в першу чергу ефективна практика реабілітації, спрямована на психологічне розвантаження, відновлення соціальних навичок та поліпшення емоційного стану. Захисники в процесі приготування страви спілкувалися між собою та ділилися власними історіями із щоденного життя. Такі зустрічі сприяють швидшій соціалізації воїнів, емоційному зближенню та допомагають покращити самопочуття», - говорить начальниця сектору психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Чернівецькій області Олена Матвєєва.
Наприкінці заходу захисники на знак подяки отримали смаколики, які власноруч приготували здобувачі освіти професійно-технічного училища №8 м. Чернівці.
Відділ комунікації поліції Чернівецької області