Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Буковині поліція ліквідувала підпільних цех з виробництва тютюнових виробів
Опубліковано 27 лютого 2020 року о 09:05

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили 7 тонн тютюну, понад 80 тисяч пачок цигарок, обладнання та підроблені марки акцизного податку на суму понад 5,7 мільйонів гривень.

На виконання доручення Уряду України оперативники територіальних управлінь стратегічних розслідувань Нацполіції разом з іншими правоохоронними структурами проводять комплекс превентивних заходів з протидії правопорушенням у сфері обігу тютюнових виробів на території України.

Під час перевірки інформації про підпільне виготовлення та розповсюдження цигарок поліцейські встановили місцезнаходження підпільного цеху, де у промислових масштабах виготовляли цигарки. Крім того, оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Нацполіції встановили канали постачання сировини та каналу збуту цигарок, а також осіб, причетних до організації нелегального бізнесу.

Підпільний цех із виробництва тютюнових виробів знаходився на території Глибоцького району. Сировину для виготовлення тютюнових виробів завозили на територію України з Республіки Молдова, оминаючи всі необхідні митні процедури. Відтак до державного бюджету не сплачувалися обов’язкові митні платежі.

В подальшому більшу частину готової продукції реалізовували через мережі роздрібної торгівлі на території Чернівецької, Хмельницької та Івано-Франківської областей.  Решту, оминаючи митні процедури, відправляли до Румунії. Склади зберігання виготовленою продукції знаходилися у Чернівцях.

Під час слідства правоохоронці встановили осіб, які безпосередньо причетні до організації нелегального бізнесу. Це двоє місцевих мешканців 41-го та 47-ми років.

У вівторок, 25 лютого, оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області, слідчі обласної поліції спільно з працівниками управління СБУ та ДФС припинили діяльність підпільного цеху та провели санкціоновані обшуки у його приміщеннях і на складах зберіганнявже готової продукції.

За результатами заходів вилучено чотири лінії з виготовлення не облікованих тютюнових виробів, сім тонн сировини (тютюну), понад 80 тисяч пачок цигарок та марки акцизного збору Республіки Молдова. Окрім цього, інші речі, що використовувалися для виготовлення та фасування цигарок, «чорнові» записи про діяльність злочинної групи та отримані від тютюнового бізнесу прибутки. Загальна сума вилученого  - 5,7 мільйонів гривень.

Відпрацювання продовжуються.

Нагадуємо, Голова Нацполіції Ігор Клименко зазначив, що заходи з детінізації економіки є пріоритетними у роботі підрозділів Національної поліції України, а відтак превентивні заходи проводитимуться у таких напрямках, як протидія незаконному гральному бізнесу, нелегальному обігу деревини, тютюнових виробів, пального, спирту, лікеро-горілчаної продукції та надрокористування. 

 

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux