Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
«Лише чверть охочих стати офіцерами Служби освітньої безпеки змогли пройти суворий відбір», - Надія Ситник
Опубліковано 22 серпня 2024 року о 15:40

Про це начальниця Управління організації Служби освітньої безпеки Національної поліції України Надія Ситник повідомила в етері Національного телемарафону «Єдині новини».

Вона зазначила, що перший відбір офіцерів СОБ відбувся серед діючих поліцейських. Вони пройшли спеціальне навчання. Відбір серед цивільного населення на вакантні місця офіцерів СОБ був особливо ретельним із надзвичайно високими вимогами. Лише чверть тих людей, які подали анкети на вакантні місця офіцера СОБ, змогли пройти суворий відбір.

З вересня офіцери СОБ працюватимуть у 763 навчальних закладах України, зокрема 342 - в обласних центрах, 421 - у територіальних громадах. До кінця 2024 року офіцери Служби освітньої безпеки охоплять до 2000 закладів середньої освіти.

Під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що зараз ті, хто подали анкети і пройшли відбір перебувають на спеціалізованому навчанні.

«Офіцери Служби освітньої безпеки перебуватимуть в закладах загальної середньої освіти впродовж усього навчального процесу. Вони контролюватимуть пропускний режим та патрулюватимуть територію закладу, щоби жодна стороння особа або небезпечний предмет не загрожували безпеці учнів та персоналу. Вони проводитимуть інтерактивні заняття зі школярами з питань правової обізнаності та співпрацюватимуть з усіма учасниками освітнього процесу – вчителями, батьками, щоби максимально якісно організувати заходи безпеки в школах», - розповіла Надія Ситник.

Надія Ситник також наголосила, що офіцери СОБ у своїй роботі впроваджуватимуть методи запобігання булінгу та іншим негативним явищам фізичного та психологічного насилля, які можуть виникнути в освітньому середовищі. Також у взаємодії з дітьми вони мотивуватимуть їх до активної життєвої позиції.

Під час канікул восени, взимку та навесні офіцери СОБ продовжать патрулювати територію навчальних закладів, братимуть участь у педагогічних радах та спільно з викладачами напрацьовувати навчальні плани. Під час літніх канікул офіцери СОБ перебуватимуть на різноманітних навчаннях та тренінгах для вдосконалення своїх навичок та підвищення кваліфікації.

Проєкт “Офіцери Служби освітньої безпеки” реалізується в Україні за ініціативи керівництва держави та за участі Міністерства внутрішніх справ, Міністерства освіти і науки, Національної поліції. Мета створення - захистити дітей в умовах повномасштабної війни та сформувати повноцінне безпекове середовище після її завершення.



Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux