Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Людина зі світлою душею : старший лейтенант поліції Євген Харченко загинув від вогнепального поранення
Опубліковано 24 жовтня 2022 року о 09:00

Патрульному поліцейському був лише 31 рік…

Євген був цілеспрямованим, готовим завжди прийти на допомогу. В службі проявляв ініціативу та вмів знайти вихід з важких ситуацій. Мав авторитет серед колег та друзів. Він був доброю людиною.

Євген Харченко народився та проживав у місті Чорноморськ Одеської області, де й закінчив школу. У 2008 році вступив до Одеського інституту підприємництва та права. У 2013 році проходив службу в ЗСУ у військовій академії.

До лав патрульної поліції вступив у 2015 році з першим набором. За рік Женя одружився. У квітні 2021 року народився довгоочікуваний син Микита.

«Важко говорити про Євгена, як про того, кого вже не має, хто вже не повернеться, не постукає у двері та не скаже: «Привіт, ну що там?». Він був для мене не просто напарником, з яким ми працювали понад 3-х років, а справжнім другом, кумом, можна сказати членом родини. Працювати з Євгеном ми почали ще у серпні 2018 року, коли я тільки потрапив до лав патрульної поліції, він став першим моїм постійним напарником. З першого дня служби разом ми чудово розуміли один одного, як то кажуть «без слів». В роботі Євген був справжнім професіоналом, який знав свою роботу та чітко її виконував. В старанності виконання завдань йому не було рівних, завжди прагнув вдосконалюватись, вивчати щось нове, повторювати вивчене. До нього завжди можна було звернутись за допомогою, знаючи, що він завжди допоможе. Він був людиною доброю, чуйною, доброзичливою. На службі завжди викладався на повну. Іноді мені здавалось, що не існує завдання, з яким би він не впорався. Я багато чого в нього навчився, за що я йому дуже вдячний. Також мені дуже подобалась його комунікабельність та вміння знаходити з людьми спільну мову. З ним завжди було про що поспілкуватись, мав почуття гумору, був «душею компанії». Ми часто відпочивали разом з родинами на природі, яку він любив, подалі від міської метушні. А ще він був зразковим сім'янином, вірним чоловіком, люблячим батьком, який багато часу приділяв родині, тому що вона була його найвищою цінністю. Родина патрульної поліції втратила прекрасну людину», розповів друг та напарник загиблого Олег Степовий.

«Познайомились ми з Євгеном, коли вступили до лав академії патрульної поліції у 2015 році. Навчалися в одній групі, сиділи за однією партою. Він був щирим, доброзичливим, розумним, завжди допомагав. Людина зі світлою душею - це про Женю Харченко. Постійно посміхався і був з великим почуттям гумору. Не зупинявся перед труднощами, наполегливо йшов до мети. Дуже боляче навіть подумати, що Жені більше з нами не має. Словами не можна передати біль і сум від втрати такої людини», - Юлія Ротар, колега.

«З Євгеном ми познайомились у 2015 році коли я прибула на службу до патрульної поліції, він був моїм першим напарником. Життєрадісний, добрий, надійний товариш. Його поважали в колективі за силу характеру, відданість, оптимізм, бажання бути корисним та прийти на допомогу. Від нас пішла світла людина з великим серцем», - каже Юлія Дондова, напарниця Євгена.


27 лютого 2022 року Євген Харченко загинув від кульового поранення, виконуючи свій службовий обов’язок із захисту територіальної цілісності України під час російської збройної агресії.

Вічна пам’ять Герою!


Патрульна поліція України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux