Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Леонід Тимченко: Співпраця МВС із Міжнародною комісією з питань зниклих безвісті є сталою і дає свої результати
Опубліковано 14 вересня 2024 року о 12:49

Про це під час робочої зустрічі з Програмним директором МКЗБ в Європі Метью Холідейєм заявив заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко.

На заході також були присутні Уповноважений з питань людей, зниклих безвісти за особливих обставин Артур Добросердов, представники Національної поліції України та підрозділів МВС, координаторка даних МКЗБ Аліна Синявська та керівниця відділу координації даних МКЗБ Марія Михалко.

Леонід Тимченко, подякував представникам Комісії за плідну роботу з українськими родинами, в яких є особи, зниклі безвісти, а також за тісну співпрацю та досвід, яким ділиться МКЗБ з відомством.

Він наголосив на важливості спільних зусиль над розвитком аналітичних потужностей Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, у тому числі дітей:

«МВС підтримує та всебічно сприяє інтеграції баз даних, які є у МВС та МОЗ до Інтегрованої системи управління даними (iDMS). На сьогоднішній день Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин та відповідні фахівці вже пройшли тренінги по користуванню iDMS, мають доступ та знайомляться із наповненням цієї системи».

Програмний директор Міжнародної комісії з питань зниклих безвісті в Європі Метью Холідей подякував представникам та підрозділам МВС за співпрацю та окреслив спільні активності в обміні даними ДНК:

«Серед найближчих активностей, які планується реалізувати найближчим часом – це двотижнева поїздка команди координації даних до Польщі, Німеччини та Швейцарії. Для збору зразків ДНК ми отримали там 100 заявок. Ці та інші дані, які ми зберемо в процесі нашої роботи, будуть передані для спільного опрацювання партнерами, у тому числі українською стороною».

Своєю чергою Артур Добросердов розповів про роботу, яка ведеться в МВС у напрямку здійснення комплексного аналізу законодавства у сфері розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин задля внесення до нього відповідних законодавчих змін.

«Один законодавчий акт щодо реалізації державної політики у сфері дотримання норм міжнародного гуманітарного права вже прийнятий парламентом та чекає на підпис Президента. Ще над одним законопроєктом, який ініціює МВС, триває робота. Співпраця з Комісією у розробці такого законодавства буде дуже потрібною. Ми готові та хотіли би долучити пропозиції МКЗБ до наших законодавчих ініціатив», - зазначив Артур Добросєрдов.

Як відомо, 29 травня 2024 року Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко та Генеральна директорка Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти Кетрін Бомбергер підписали Меморандум про співробітництво у сфері розшуку осіб.


Департамент комунікації МВС України

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux