Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Кризова комунікація в дії: українські поліцейські перейняли досвід американських колег
Опубліковано 06 вересня 2024 року о 17:30

Представники Нацполіції взяли участь у щорічній Міжнародній конференції «Команда кризового втручання», що відбулася у місті Індіаполіс, і відвідали кризовий центр у Колодаро-Спрінгз.

Відома та дієва система реагування на кризові ситуації, що практикується у США, включає в себе залучення представників кількох інституцій - правоохоронних органів, медиків та соціальних працівників. Іноземні колеги розповіли українським поліцейським про організацію роботи кризових груп та показали як це працює на практиці.

Делегацію Національної поліції України представляли викладачі Академій патрульної поліції, Департаменту комунікації, Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування, Департаменту кадрового забезпечення, Департаменту превентивної діяльності та Департаменту патрульної поліції за сприяння Посольства США в Україні.

Основана мета «Команди кризового втручання» (Crisis intervention team) - запобігання кризовим подіям за участі людей з психічними розладами та ПТСР, зокрема і допомога ветеранам та ветеранкам, які повернулися з війни. 

«Часто ці люди розгублені та страждають від власних емоцій. Ми повинні максимально підтримувати їх та забезпечити безпеку. Для цього до кризової групи залучені поліцейські, психологи та соцпрацівники. Прибуваючи на виклик, де учасником події може бути людина з нестійкою психікою, психолог та соціальний працівник діють за алгоритмом, згідно з яким ми надаємо цілий комплекс послуг на місці та супроводжуємо людину до медустанови за потреби», - розповів керівник центру здоров’я та роботи з громадами Колорадо Спрінгс Стів Джонсон.

Після зустрічі українські поліцейські мали нагоду поїхати разом із американськими колегами на патрулювання та побачити, як відбувається комунікація на місці події та роль правоохоронця, соцпрацівника й медика. 

Далі працівники Нацполу взяли участь у щорічній Міжнародній конференції «Команда кризового втручання» (Crisis intervention team, скорочено CIT), де були присутні понад 1800 поліцейських з різних штатів Америки. Тож впродовж кількох днів співробітники Нацполіції відвідали заняття з побудови системи кризового реагування, співпраці поліції з соціальними працівниками, стратегії команди реагування, а також ознайомились із використанням емоційного інтелекту з метою деескалації та ефективного спілкування. 

Президент СIT International Рой Екерт та члени ради директорів висловили свою підтримку та подяку за роботу українським поліцейським під час війни. 

«Ви вперше стали учасниками заходу, адже у подальшому СІТ планується впроваджуватися і в Україні. Ми впевнені, що ваш досвід та відвага стануть міцним фундаментом для розбудови такого проєкту у вашій державі. Адже підтримки та допомоги потребують не лише цивільні, а й військові, котрі після поранень повертаються до звичайного життя».

Ключову роль від початку надходження повідомлення про людину з ймовірним психічним розладом відіграє служба 911, а відтак колеги з США ознайомили наших поліцейських із алгоритмом реагування на такі виклики операторами спецлінії.

На завершення поїздки українська делегація продемонструвала відео роботи поліції в умовах війни та поділилась досвідом викликів.

Департамент комунікації 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux