Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Криміналісти Нацполіції отримали від Уряду Японії та ПРООН автомобілі й мобільні ДНК-лабораторії
Опубліковано 15 травня 2024 року о 16:22

Сьогодні, 15 травня, за підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні та Посольства Японії в Україні відбулася передача техніки для посилення криміналістичних підрозділів Нацполіції. Це стало можливим у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною».

26 автомобілів Volkswagen Crafter, 6 мобільних ДНК-лабораторій та інше обладнання отримали для ще більш ефективної роботи криміналістичні підрозділи Національної поліції України у всіх регіонах. Пересувні криміналістичні лабораторії на базі автомобілів Volkswagen Crafter укомплектовані необхідним технічним устаткуванням для забезпечення якісного проведення оглядів місць подій та швидкісного встановлення ДНК-профілю людини в складних польових умовах.

Заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря подякував  представникам Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні та Посольству Японії за надану допомогу. Він зазначив, що з першого дня повномасштабного вторгнення рф Уряд Японії одні з тих, хто постійно підтримує Україну. 

«Від імені Міністерства внутрішніх справ хочу подякувати урядові Японії, а також ПРООН в отриманні такої потужної міжнародної допомоги для Національної поліції. Це – ДНК-лабораторії, криміналістичні валізи, транспортні засоби. Це для нас плече підтримки – ми його відчуваємо», - наголосив заступник Міністра внутрішніх справ Василь Тетеря.

Перший заступник Голови Національної поліції України Максим Цуцкірідзе зазначив, що допомога міжнародних партнерів значно розширить можливості криміналістичних підрозділів, а відтак - сприятиме оперативнішому  документуванню воєнних злочинів:

«На жаль, у нас немає жодної точки на карті України, яка б була безпечною, тому ці автомобілі та мобільні ДНК-лабораторії відправляться в кожен регіон нашої країни. Я вкотре хочу від імені Нацполіції подякувати за надану  допомогу, це також і міжнародні тренінги, відвідування Японії нашими криміналістами, отримання нових навичок. Разом до перемоги!».  

Своєю чергою, постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє зазначив, що  співпраця з Національною поліцією України дуже важлива для встановлення верховенства права і справедливості. Він також подякував Надзвичайному і Повноважному Послу Японії в Україні Кунінорі Мацуда за підтримку українцям від народу Японії. А також зазначив, що в рамках проєкту 25 українських поліцейських-криміналістів пройшли спеціальне навчання в Японії, що значно підвищило їх професійний рівень.

«Я хочу подякувати всім працівникам поліції за те, що вони щодня працюють над встановленням справедливості, ризикуючи власним життям. Я щиро сподіваюся, що ці валізи-набори для криміналістів, і автівки, і той тренінг, який пройшли українські поліцейські, покращить роботу щодо встановлення справедливості та доказів злочинів у цій війні. Ми маємо працювати разом, щоби притягнути всіх воєнних злочинців до відповідальності», - сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда.


Департамент комунікації 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux