Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
"Кожен виявлений і знешкоджений вибуховий пристрій чи боєприпас – це врятовані людські життя", - буковинський вибухотехнік Василь Бабич
Опубліковано 07 серпня 2024 року о 12:45

Старший інспектор відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Чернівецькій області Василь Бабич розміновував деокуповані території Київської, Харківської та Донецької областей. За самовіддану службу поліцейський отримав від Президента України державну нагороду – орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Василь Бабич в органах внутрішніх справ понад 15 років. Він перебував на посаді кінолога та разом з чотирилапим напарником спеціалізувалися на пошуку вибухонебезпечних предметів та зброї. У 2017 році – поліцейський опанував професію вибухотехніка.

Він один з перших разом з колегами прибув на розмінування деокупованої Київщини.

«На момент приїзду ми побачили зруйновані будівлі, сліди від бомбардувань, а ще виявили величезну кількість нерозірваних боєприпасів, які залишили по собі російські війська. Найважче морально було бачити біль людей, які постраждали внаслідок агресії рф».

Також ворог залишив купу небезпечних пасток:

«Відверто кажучи, ми постійно працюємо в умовах реальної небезпеки. Росіяни мінують українські землі усіма можливими смертельними «сюрпризами. Окупанти заміновують не лише будинки, а й лікарні, школи, поля та навіть ліси. Розміновувати доводиться великі території».

Аби виявити вибухівку чи розтяжку, поліцейські ретельно перевіряють кожен метр відвойованої землі:

«Ми обстежуємо територію за допомогою дрону, далі використовуємо металошукачі і щупи. Щоразу, як виявляємо боєприпаси, переводимо їх у безпечний стан та контрольовано знешкоджуємо. Кожен знищений вибуховий пристрій агресора для нас ‒ маленька перемога, яка свідчить про те, що ми очистили частинку території рідної землі».

Нещодавно старший лейтенант поліції Василь Бабич разом з колегами розміновував Харківську область. Вибухотехніки знешкодили безліч нерозірваних боєприпасів, протипіхотних мін та касетних суббоєприпасів.

«Ми самостійно обрали собі професію, тож страх має залишатися позаду. Наша робота є надзвичайно важливою, адже кожен виявлений і знешкоджений вибуховий пристрій чи боєприпас – це врятовані людські життя. Маю за честь виконувати таку гідну, важливу та потрібну роботу для українського народу».

За особисту мужність і самовідданість виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності держави Президент України Володимир Зеленський вручив Василю Бабичу державну нагороду – орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Вибухотехніки поліції Буковини продовжують цілодобово працювати, аби українці могли жити у безпеці, а також без страху висаджувати, вирощувати та збирати урожай з родючих земель України.


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux