Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Колишньому посадовцю закарпатської поліції та його діючому підлеглому, які за хабар відпустили грабіжника, оголошено про підозру
Опубліковано 14 червня 2018 року о 19:48

Оперативники внутрішньої безпеки Національної поліції України викрили факт хабарництва у лавах поліції Закарпаття, який мав місце восени 2017 року: посадовець кримінального блоку поліції та його співробітник взяли 77 тисяч гривень у якості «відкупних» з грабіжника за непритянення до відповідальності. Наразі спільними діями внутрішньої безпеки поліції та прокуратури області встановлено всі обставини і оголошено підозру усім учасникам тієї події.

Працівники Закарпатського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України отримали оперативну інформацію щодо причетності окремих співробітників закарпатської поліції до злочинних дій. Під час перевірки було встановлено, що у вересні 2017 року на території міста Ужгород сталося пограбування. На одній з вулиць міста невідомий відволік водія та відкрито поцупив сумку з його автомобіля, в якій знаходилось 13 тисяч гривень, 400 доларів США та 220 євро.

За кілька днів працівники поліції затримали зловмисника та доставили його до Ужгородського відділу поліції. Залишившись наодинці з поліцейськими, грабіжник – громадянин однієї з кавказьких країн - висловив пропозицію надати «винагороду» за те, щоб його відпустили. Заступник начальника відділу кримінальної поліції та його підлеглий замість відповідних законних дій погодилися на «оборудку». Хабар у сумі 77 тисяч гривень змовники отримали на банківську картку та через одну із платіжних систем.

Згодом посадовець поліції звільнився зі служби за власним бажанням. Однак про корупційний факт вже знали оперативники внутрішньої безпеки НПУ. За зібраними матеріалами УДВБ НПУ прокуратурою Закарпатської області було розпочато кримінальне провадження.

Працівники внутрішньої безпеки НПУ та закарпатської прокуратури провели санкціоновані обшуки за місцем проживання колишнього 31-річного майора поліції та діючого 29-річного старшого лейтенанта поліції. Також обшуки було проведено за місцем служби останнього. Зловмисникам вже оголошено про підозру за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Крім того, повідомлено про підозру і самому грабіжнику: за ч.2 ст.186 (Грабіж) та ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. Наразі прокуратура готує клопотання до суду про обрання запобіжного заходу фігурантам кримінального провадження.

Департамент внутрішньої безпеки 

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux