Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
«Якщо наші діти посміхаються, ми сильні і непереможні!» - поліцейські Житомирської академії
Опубліковано 31 травня 2023 року о 16:16

Яскраво та з користю провели 31 травня школярі та студенти міських навчальних закладів на гостинах в Житомирській академії поліції. На тематичних локаціях юні гості знайомились із напрямками підготовки поліцейських за різними спеціальностями, повторювали та вивчали правила безпеки і ласували солодощами. 

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей працівники та слухачі поліцейської академії зустрічали юних відвідувачів. В гості завітали діти різних вікових категорій: учні загальноосвітніх закладів обласного центру, юні представники громадської організації, студенти Житомирського торговельно-економічного коледжу і державного університету імені Івана Франка.

– Найменше, чим ми можемо підтримати наших дітей у такий непростий час, - це подарувати їм гарні та яскраві емоції, а також позитивні враження від спілкування з фахівцями й майбутніми поліцейськими. А для нас, дорослих, сяючі дитячі очі, посмішки на обличчях і щира зацікавленість – неабияка мотивація для того, щоб бути сильними, витривалими й незламними заради щасливого майбутнього молодого покоління, - коментує начальник Житомирської академії поліції Максим Каптенко.

На тематичних локаціях академії напрямки підготовки правоохоронців юним відвідувачам презентували викладачі циклу вибухотехніків. Фахівці-сапери принагідно розповіли про правила поведінки при виявленні підозрілих або потенційно небезпечних предметів, а також демонстрували муляжі боєприпасів, у тому числі сучасних військових зразків.

Кінологи радували дітвору пошуковими навичками службових собак, елементами дресури й показовим затриманням умовного правопорушника.

У спорткомплексі академії юні гості побували на занятті з тактики і прийомів самозахисту. Окремі сміливці і самі запам’ятали та випробували прийоми затримання та вчилися застосовувати спецзасоби поліції.

Жваво цікавились відвідувачі озброєнням правоохоронців. Старші гості мали нагоду спостерігати за заняттями слухачів з вогневої підготовки. А малеча залюбки вивчала зразки пістолетів й автоматичної зброї поліції.

На майданчику дорожньої безпеки викладачі і слухачі академії розповідали дітям про правила для пішоходів і юних велосипедистів, разом повторювали сигнали регулювальника і випробовували можливості та оснащення службового автомобіля поліції. Юні гості не оминули можливості фотосесій в поліцейських обладунках, із засобами індивідуального захисту та спецзасобами.

Ще однією цікавою і корисною локацією стала аудиторія домедичної підготовки. Викладач розповів про елементарні правила надання допомоги постраждалим і відповів на безліч актуальних запитань молоді.

А в інтерактивній аудиторії діти мали змогу в онлайн режимі спостерігати за заняттям слухачів з тактичної підготовки.

Одразу після демонстрації на плацу стройової виправки слухачів юні гості подарували майбутнім правоохоронцям не лише свої захоплені аплодисменти та посмішки, а й презентували невеличкі сюрпризи-обереги на подальшу службу: патріотичні браслети, ляльки-мотанки та тематичні малюнки.

На завершення заходу поліцейські за підтримки первинної профспілкової організації академії та місцевих меценатів почастували дітей і студентів морозивом та солодощами.

Житомирська академія поліції

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux