Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Голова Нацполіції нагородив переможців першого конкурсу «Шевченківські читання» серед курсантів навчальних закладів МВС
Опубліковано 12 березня 2018 року о 14:58

Літературно-мистецькі заходи організовані Міністерством внутрішніх справ України з нагоди 204-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Сьогодні, 12 березня, у Національній академії внутрішніх справ відбувся фінал конкурсу на краще декламування творів Кобзаря серед здобувачів вищої освіти у відомчих закладах системи МВС. 


Участь у літературно-мистецьких заходах, організованих спільно з благодійним фондом «Велика родина», також взяло керівництво Інституту літератури ім. Т.Шевченка НАН України, працівники та військовослужбовці Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної гвардії, курсанти та студенти НАВС.


Голова Нацполіції Сергій Князєв від імені міністра внутрішніх справ Арсена Авакова привітав всіх учасників та почесних гостей «Шевченківських читань». Він висловив подяку всім, хто долучився до конкурсу. Також глава відомства зазначив, що для керівництва МВС важливо, які висновки зробила для себе молодь, вивчаючи творчість Тараса Шевченка. 


«Такі заходи – пряма відповідь на питання, чи є ми українцями, чи шануємо ми своїх видатних людей. У першу чергу від вас, молодь, залежить, чи буде наша держава автентична, незалежна, чи ми знову станемо на 200 чи 300 років «придатком» якоїсь імперії. І доля творчості Тараса Григоровича не тільки в тому, що він порушив великі і вічні питання щодо української нації і дав нам на них відповідь. Мабуть, він був один із тих пророків, які змогли чітко сформувати та дати світові розуміння українців, української нації», – наголосив Сергій Князєв.
Так, упродовж лютого за ініціативи МВС у відомчих навчальних закладах проводився конкурс серед здобувачів вищої освіти на краще декламування творів Тараса Шевченка. За результатами було визначено 11 переможців. Сьогодні серед фіналістів відбувся завершальний етап конкурсу.


Директор Інституту літератури ім. Т.Шевченка НАН України Микола Жулинський розповів про традиції та надбання українського народу, зокрема, завдяки творчості Кобзаря. Він наголосив на важливості виховання молоді на цих традиціях. 
На місці були організовані декілька виставок, присвячених життю та творчості Тараса Шевченка. Зокрема, гості  побачили виставку вишиванок із віршами Кобзаря, поштових марок, виставку «Кобзарі різних років видання», репродукцій художніх творів, ювелійних монет тощо.
Переможцем конкурсу стала курсант Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олександра Козак. Одягнута у традиційний український наряд, дівчина сьогодні декламувала уривок з поеми Тараса Шевченка «Наймичка».


Департамент комунікації 
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux