Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Ефективність діяльності поліції за два роки зросла вдвічі - Євген Захаров
Опубліковано 27 січня 2018 року о 13:30

Якщо у 2015 році цей показник, на думку громадян, складав 19 відсотків, то у 2017 році він зріс до 41 відсотка. Проте при оцінюванні діяльності правоохоронців слід відходити від кількісних показників. Про це глава правління Української Гельсінської спілки з прав людини і член колегії МВС України заявив сьогодні, 27 січня.


За словами Євгена Захарова, ефективність роботи поліції, як того вимагає Закон України «Про Національну поліцію України», повинна вимірюватись рівнем довіри населення. Саме з цією метою необхідно ввести у систему оцінки діяльності поліції соціологічні дослідження.
«Д ля цього потрібно опитувати щорічно 30 тисяч респондентів як мінімум.Фактично ми пропонуємо ввести в порядок денний щорічне замірювання рівня довіри населення у розрізі кожного району країни», – зазначив Євген Захаров.
Він повідомив, що наприкінці минулого року його організація разом із Харківським інститутом соціальних досліджень вже вшосте провели дослідження розповсюдженості незаконного насильства в роботі поліції, зокрема катувань. Дослідники з’ясували, що у 2017 році оціночна кількість постраждалих виросла у більш ніж півтора рази у порівнянні із 2015 роком. На думку дослідників, це дуже тривожна тенденція, яка свідчить зокрема про зростання в суспільстві рівня насильства загалом, і про більш уважне ставлення до цього явища.
Водночас Євген Захаров наголосив, що результати проведеного дослідження свідчать і про зростання ефективності діяльності поліції у 2017 році у порівнянні з 2015 роком.
«У 2015 році ефективність діяльності поліції складала 19 відсотків, а у 2017 році – 41 відсоток. Особливо це видно на прикладі Донецької області, де ставлення місцевих мешканців до роботи поліції значно покращилось», – зауважив Євген Захаров.
За його словами, слід прибрати залежність оплати праці поліцейського від виконання планових показників з розкриття злочинів, як це передбачає паспорт бюджетної програми системи МВС, розміщеної на офіційному сайті відомства. В документі, зокрема, йдеться про те, що продукт діяльності поліції оцінюється  кількістю розкритих злочинів.
«Оцю залежність треба прибирати. Треба ввести у систему оцінки діяльності поліції, як це вимагає закон про Національну поліцію – оцінку рівня довіри населення до поліції через соціологічні дослідження», – наголосив Євген Захаров.
Нагадаємо про те, що роботу керівників поліції на місцях оцінять за результатами вивчення громадської думки.

Департамент комунікації

Національної поліції України

 


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux