Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
«Дивом вціліли після обстрілу і вирішили виїжджати»: поліцейські евакуювали родину з прикордоння Чернігівщини, яке постійно обстрілюють росіяни
Опубліковано 03 червня 2024 року о 15:08

Співробітники Новгород-Сіверського відділу поліції у взаємодії з місцевими органами влади забезпечили перевезення у безпечний населений пункт подружжя з неповнолітнім сином із прикордонного села Костобобрів Семенівської громади, яке практично щодня зазнає обстрілів з боку країни-агресора. 

- Ми довго не наважувались виїхати. Але обстріли дедалі посилюються. Ще взимку росіяни інколи били по околицях села, і то було страшно, але якось терпіли. А останнім часом гатять без розбору по центру села – і з мінометів, і з артилерії, і дронами. Оце днями у нас близенько за сараєм гепнуло, а після цього ще й з іншого боку від двору. Дивом вціліли – і ми, і хата. Скотилися у погріб, там пересиділи. І зрозуміли, що далі тягти не можна, треба їхати, – розповів голова родини Максим.

Потенційні переселенці звернулися до поліцейської, з якою доти періодично контактували – офіцера ювенальної превенції Новгород-Сіверського райвідділу поліції Юлії Бурди, а вона негайно повідомила про це керівництво.

- Вже практично уночі телефонує мені Юлія Василівна і розповідає про цю сім’ю та їхнє рішення негайно евакуюватися, – каже заступник начальника райвідділу поліції з превентивної діяльності Микола Шумило. – У нас дуже добра співпраця з органами місцевого самоврядування та з підприємствами району, тож одного дня вистачило на підбір будинку в безпечній громаді, а також вантажного транспорту для доставки майна переселенців. І ось – перевозимо. 

Поліцейські максимально швидко і злагоджено завантажили найбільш необхідні речі родини вимушених переселенців у надану місцевим лісогосподарським підприємством вантажівку. Родина та її майно у супроводі поліцейських рушили в безпечнішу Понорницьку громаду Новгород-Сіверського району.

- Ми охоче приймаємо переселенців з прикордоння, адже добре розуміємо, що вони мусили витримати й від чого тікають. Тут, у селах нашого округу, вже чимало евакуйованих сімей. Всім їм надали житло, забезпечуємо гуманітарною допомогою. Вистачає робочих місць у різних сферах діяльності, тож і Максим з Мариною матимуть роботу та гідний дохід, – розповідає староста Покошицького старостинського округу Понорницької громади Валентина Мишко.

Поліція повсякчас готова прийти на допомогу мешканцям сіл найближчого прикордоння з росією, які вирішать евакуюватися подалі від регулярних обстрілів, у безпечні громади. Заради цього поліцейські щоденно продовжують роз’яснювальну роботу з людьми.

- Поліцейські та місцева влада гарантують підтримку на всіх етапах евакуації: допоможемо підшукати житло і транспорт для переїзду, завантажити майно, супроводимо у безпечне місце мешкання. Тож закликаємо усіх, хто мешкає в безпосередній близькості до кордону з агресором, нарешті ухвалити відповідальне рішення та евакуюватися. Подбайте про безпеку – власну та своїх рідних, – наголосив заступник начальника поліції Новгород-Сіверщини Микола Шумило. 


Відділ комунікації поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux