Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Досвід українських поліцейських допомагає забезпечити правопорядок на Чемпіонаті з футболу ЄВРО 2024 в Німеччині
Опубліковано 14 червня 2024 року о 15:45

Разом із правоохоронцями з інших країн двоє наших колег забезпечуватимуть публічну безпеку під час матчу, який розпочнеться сьогодні, 14 червня. 

За інформацією правоохоронців Німеччини, близько 350 іноземних поліцейських підтримуватимуть федеральну поліцію Німеччини на чемпіонаті УЄФА з футболу ЄВРО 2024. Ще 230 міжнародних поліцейських сил розгорнуті в Міжнародному центрі поліцейського співробітництва (IPCC) у Нойсі для обміну та збору інформації.

Такі посилені заходи спрямовані на спільне патрулювання на вокзалах і в потягах, а також в аеропортах і на кордонах. Основна увага приділяється деескалації конфліктів та комунікації з відвідувачами матчу.

Для участі у спільній координації дій поліції під час проведення Чемпіонату Європи з футболу до Німеччини відряджені головний інспектор відділу забезпечення документообігу управління організаційного, правового та технічного забезпечення Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Юрій Онищенко та інспектор сектору превентивної комунікації відділу превенції Львівського районного управління поліції №1 ГУНП у Львівській області Юлій Урбан.

У квітні цього року Голова Національної поліції України Іван Вигівський під час офіційного візиту у Берліні зустрівся з директором турніру УЄФА Євро-2024 Філіпом Ламою, де обговорювалось залучення українських поліцейських до масштабних заходів з публічної безпеки під час Чемпіонату.

Маючи досвід проведення таких заходів, розуміючи кількість українців, які знаходяться у Німеччині, Національна поліція України готова комунікувати з нашими громадянами, допомагати та захищати від порушень. Основними завданнями українських поліцейських у штабі – це підтримка зв’язку з мобільною групою з метою збору інформації про оперативну обстановку щодо вболівальників своєї країни та передача інформації головному координатору сил поліції, Європолу, перевірка за базами даних громадян, які стали учасниками порушення публічного порядку або не можуть підтвердити свою особу, також це взаємодія 24/7 з офіцерами зв’язку інших країн з метою обміну даними щодо поточної безпекової ситуації. Щодо залучення до мобільних груп, то це забезпечення громадського порядку та безпеки під час футбольних матчів, допомога німецьким поліцейським у спілкуванні з громадянами України. Наші колеги готові до співпраці з місцевими офіцерами поліції та вболівальникам зі своєї країни до та після матчів збірної.

За словами Федерального міністра внутрішніх справ Ненсі Фазер, безпека Чемпіонату Європи з футболу є нині головним пріоритетом у країні.

«Той факт, що 580 міжнародних поліцейських сил працюють разом із нашими німецькими офіцерами на цьому Чемпіонаті Європи, є сильним сигналом: спільне патрулювання та високий рівень присутності зроблять значний внесок у безпеку вболівальників та гостей. Міжнародні поліцейські сили є сполучною ланкою між нашою поліцією і вболівальниками та гостями з країн-учасниць. Навіть присутність поліцейських у формі з вашої батьківщини може мати стримуючий вплив на потенційних жорстоких злочинців. Таким чином ми можемо діяти цілеспрямовано та запобігати насильству. Міжнародні сили можуть зробити значний внесок у комунікацію та деескалацію. Спільна операція є чудовим свідченням тісної європейської співпраці між нашими органами безпеки».

Департамент комунікації 

Національної поліції України



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux