Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
До 25 керованих авіабомб щодоби скидають росіяни на Вовчанську громаду Харківщини: під щільними обстрілами окупантів місцеві поліцейські продовжують допомагати людям
Опубліковано 12 липня 2024 року о 15:00

Поліцейські завжди оперативно прибувають на місце події, гасять пожежі, у співпраці з волонтерами займаються евакуацією людей, тварин, надають домедичну допомогу постраждалим.

Ранок 11 липня для мешканців селища Білий Колодязь почався з гучних вибухів. Три ворожі керовані авіабомби влучили по житлових будинках, потрощили оселі, перебили лінії електропередачі.

Отримавши підтвердження про обстріл, місцеві поліцейські оперативно прибули за вказаною адресою. Їх зустріли розгублені, налякані люди. Через злочинні дії військових рф вони миттєво залишилися без житла, без води, без електрики, без зв’язку. Тільки сльози і розпач.

В таких ситуаціях поліція - єдина можливість вирішити проблеми з евакуацією людей, тварин, гуманітарною допомогою та навіть з пожежею. Поки слідчі та поліцейські офіцери громади з’ясовували, чи є поранені, документували наслідки влучань, почали тліти і розгоратися дрова. Під спекотним сонцем могла спалахнути сильна пожежа. Не роздумуючи, правоохоронці почали підручними засобами – землею, піском гасити вогонь. Їм допомагали місцеві мешканці, які принесли води з криниці. Водночас чоловіку, який пересувається на милицях, поліція надала медичну допомогу. У постраждалого незначні осколкові поранення.

За словами начальника сектору реагування патрульної поліції у Вовчанську Олексія Харківського, після обстрілу погодилися виїхати дві родини.

«В цьому населеному пункті дітей не залишилося, близько трьох тижнів тому ми вивезли останніх дітей, умовили їх виїхати з цього населеного пункту, тут залишатися вже було небезпечно, - розповів Олексій Харківський. – Зараз ми будемо евакуйовувати дітей з сіл, які розташовані далі від лінії фронту».

Він також додав, що працюють у тісній взаємодії з волонтерами. Не забудуть і про безпритульних тварин.

До війни в селищі Білий Колодязь проживало до 4 тисяч жителів. Сьогодні тут залишилося не більше 400 людей.

Ввечері 11 липня російські військові знову завдали авіаудари по селищу Білий Колодязь. Внаслідок влучання ворожих КАБів загинуло троє, зазнали поранень вісім цивільних громадян.

«Хто не хоче вмерти, треба збирати речі та виїжджати», - звертається до місцевих мешканців начальник сектору реагування патрульної поліції у Вовчанську Олексій Харківський. Поліцейські обов’язково допоможуть евакуюватися, тому не зволікайте. Не наражайте себе і своїх близьких на небезпеку.


Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux