Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Буковинські поліцейські продовжують реалізацію в регіоні низки безпекових проєктів
Опубліковано 22 вересня 2022 року о 15:46

Про результати роботи поліції та взаємодію з громадами начальник ГУНП в Чернівецькій області розповів сьогодні, 22 вересня, під час засідання круглого столу, ініційованого Консультативною Місією Європейського Союзу. Учасники зустрічі обговорили формат і принципи подальшої співпраці, її тематику та сфери і підписали «Декларацію про наміри співпраці у сфері безпеки громад в Чернівецькій області».

руслан дударець: сьогодні основною метою поліції є створення єдиного безпекового простору та захист кожного громадянина

У заході взяли участь керівники органів влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів і громадських організацій. Представники КМЄС представили присутнім проєкт «Діалог з безпеки громад у Чернівецькій області». Учасники круглого столу обговорили безпекову ситуацію в регіоні та шляхи співпраці для спільного вирішення проблемних питань і покращення якості надання послуг.

Як зазначив Руслан Дударець, війна внесла корективи в діяльність поліції. Вже сім місяців правоохоронці посилено несуть службу, цілодобово патрулюють населені пункти області, чергують на блокпостах та виконують спеціальні завдання в складі зведених загонів у зоні бойових дій. Незважаючи на пов’язані із війною дестабілізуючі чинники, оперативна ситуація на території Чернівецької області залишається повністю контрольованою. руслан дударець: сьогодні основною метою поліції є створення єдиного безпекового простору та захист кожного громадянина

Полковник поліції ознайомив учасників зустрічі з результатами запровадження в області проєкту «Поліцейський офіцер громади», який передбачає наявність свого окремого офіцера в кожній територіальній громаді.

Сьогодні в 52 територіальних громадах області функціонують 45 поліцейських станцій і 2 центри безпеки громадян. У половині цих громад уже працюють 38 поліцейських офіцерів громади. Ще 7 поліцейських завершили навчання та очікують на призначення у 4 громадах. Загалом проєктом передбачено 142 поліцейських офіцерів громади на території Чернівецької області. 

Ще одним із важливих напрямів роботи поліції є створення дитячого безпекового середовища. Йдеться про протидію злочинам і кримінальним правопорушенням відносно неповнолітніх, організація превентивної роботи й формування сприятливих умов для розвитку дітей.

руслан дударець: сьогодні основною метою поліції є створення єдиного безпекового простору та захист кожного громадянина

«Упродовж минулого і поточного року ми суттєво змінили підходи в профілактиці правопорушень у дитячому середовищі та організували її за принципом «Діти! Поліція! Громада!», – розповів Руслан Дударець. – Ми збільшили присутність поліцейських у навчальних закладах, запровадили так званих «шкільних офіцерів патрульної поліції» і наблизили наряди поліції до закладів освіти».

Також правоохоронці ознайомили учасників круглого столу із новим напрямом покращення безпекової ситуації в освітньому середовищі – проєктом «Вихователь безпеки». Наразі такі спеціалісти з безпеки вже здійснюють превентивні заходи в навчальних закладах Чернівецької і Кельменецької громад. Також начальник ГУНП поінформував про роботу системи «Custody Records» в Дністровському та Сокирянському підрозділах поліції.руслан дударець: сьогодні основною метою поліції є створення єдиного безпекового простору та захист кожного громадянина

Учасники зустрічі обговорили формат і принципи подальшої співпраці, її тематику та сфери і підписали «Декларацію про наміри співпраці у сфері безпеки громад в Чернівецькій області».

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux