Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
армія рф обстріляла 14 населених пунктів Херсонщини, пошкоджено понад 20 будинків та є постраждалі: поліція фіксує наслідки
Опубліковано 30 липня 2024 року о 10:45

військові рф не припиняють обстріли населених пунктів Бериславського та Херсонського районів, знищуючи житло людей та завдаючи ударів по об’єктах інфраструктури. Минулої доби країна-агресор атакувала мирне населення з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, авіації та БпЛА.

Під вогнем противника перебували Херсон, Антонівка, Білозерка, Придніпровське, Велетенське, Комишани, Ромашкове, Кізомис, Новотягинка, Берислав, Львове, Зміївка, Шляхове та Тягинка.

У населених пунктах пошкоджень зазнали 32 об’єкти: багатоповерховий та 24 приватні будинки, об’єкти критичної інфраструктури, газопроводи, літня кухня та господарська споруда.

З авіації російські окупанти вдарили сімома керованими бомбами по населених пунктах Дар’ївської та Тягинської громад, обійшлося без постраждалих.

У Кізомисі в результаті артилерійського обстрілу отримав поранення 44-річний чоловік, у нього мінно-вибухова травма, вогнепальна рана та садна.

Ввечері російські військові атакували із БпЛА Ромашкове. Внаслідок удару постраждали двоє 45-річних чоловіків, в обох мінно-вибухові та черепно-мозкові травми, уламкові поранення грудної клітини та живота. Стан одного з чоловіків тяжкий.

З реактивних систем залпового вогню війська рф вдарили по Шляховому, снарядами пошкоджено вісім приватних будинків.

Артилерійським вогнем пошкоджено дев’ять приватних будинків, літня кухня, господарська споруда і газопровід в Антонівці, Комишанах, Білозерці й Бериславі.

Внаслідок атаки безпілотника у Велетенському пошкоджено два приватні будинки.

Зранку і вдень окупанти гатили з артилерії по Корабельному району Херсона, снарядами значно пошкоджено житлові будинки містян, газопроводи та об’єкт критичної інфраструктури. Вдарили й по мікрорайону «Шуменський», там пошкоджень зазнали багатоповерховий та приватний будинки.

Під вечір російські військові скинули вибухівку з дрона у Дніпровському районі міста. Постраждав 42-річний чоловік, який під час атаки перебував у кафе. Потерпілий отримав вибухову травму та уламкове поранення ноги.

До медичного закладу звернулися троє людей, які постраждали внаслідок російських обстрілів ще 28 липня: 63-річна жінка та 38-річний чоловік отримали поранення в Антонівці через атаки ворожих БпЛА, а 40-річний чоловік постраждав під час обстрілу Комишан із РСЗВ.

На місцях російських атак працювали всі профільні служби, які ліквідовували та документували наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 325 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux