Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Агробізнесова афера на понад 28 млн грн: на Дніпропетровщині судитимуть пʼятьох учасників злочинної організації шахраїв
Опубліковано 11 липня 2024 року о 14:00

Серед обвинувачених — керівник товариства, колишній керівник відділення банку та двоє місцевих мешканців — усі вони працювали під керівництвом кримінального авторитета. Фігуранти пропонували громадянам інвестувати гроші в агробізнес під 360% річних.


Як стало відомо у ході слідства, організував діяльність злочинної організації 54-річний кримінальний авторитет. Для безперебійного функціонування шахрайської схеми із заволодіння грошима потенційних жертв, лідер угруповання залучив до протиправної діяльності чотирьох співучасників. Останні відповідали за пошук довірливих громадян.


Згідно з розробленою схемою, колишній працівник банківської установи надав клієнтську базу, а керівник товариства, в яку власне й інвестували громадяни, виступав гарантом їхніх вкладень. Решта учасників групи спілкувалися з клієнтами, брали в них гроші та надавали розписки про отриману готівку. 


Потерпілим обіцяли надприбутки від інвестицій власних коштів в аграрний бізнес під 360% річних, проте всі отримані «інвестиції» фігуранти передавали лідеру злочинної організації, який розподіляв їх між усіма учасниками афери.


Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області та слідчі слідчого управління обласної поліції отримали докази причетності фігурантів до заволодіння понад 28 млн грн інвестованих коштів вкладників.


На підставі зібраної доказової бази чотирьом учасникам фінансової оборудки та її лідеру — кримінальному авторитету — наприкінці березня цього року повідомлено підозри відповідно до участі кожного з фігурантів. Тоді ж за результатами проведених обшуків на території Кіровоградської та Дніпропетровської областей правоохоронці вилучили майна на понад 20 млн грн, а також боргові розписки, чорнові записи та печатки різних суб’єктів господарювання.


Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури обвинувальний акт стосовно пʼятьох учасників злочинної організації скеровано до Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровськ для розгляду справи по суті. Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 1 та 2 ст. 255 (створення та участь у злочинній організації), ч. 2 та 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.


Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux