Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Нацполіція презентувала американським партнерам стратегію розвитку підрозділів протидії наркозлочинності (ФОТО)
Опубліковано 19 січня 2018 року о 17:17

Загальна кiлькiсть:  

Наразі вже створено міжрегіональні підрозділи, завершився відбір кандидатів на посади в центральному апараті департаменту. Робота над реформуванням підрозділів протидії наркозлочинності триває. Про це йшлося сьогодні, 19 січня, під час робочої зустрічі керівництва Нацполіції із представниками  Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

У зустрічі взяли участь Голова Національної поліції України Сергій Князєв, перший заступник глави відомства – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін, начальник Департаменту протидії наркозлочинності (ДПН) Андрій Кіхтенко. До делегації Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні увійшли керівник відділу з правоохоронних питань посольства Крістофер Сміт, а також керівник офісу DEA у Варшаві (Республіка Польща) Джейсон Шумахер.

Глава Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що у відомстві триває робота над реформуванням підрозділів протидії наркозлочинності. Зокрема, на конкурсній основі вже відібрано кандидатів на рядові та керівні посади у центральному апараті Департаменту протидії наркозлочинності (ДПН). У подальшому новопризначені працівники пройдуть спеціалізоване навчання за кращими європейськими стандартами.

Водночас Сергій Князєв відзначив, що призначені в минулому році патрульні на посади оперативників показують ефективні результати роботи.

«Практика показала, що такий експеримент є  ефективним. Ці люди показують гідні результати роботи, хоча працюють на посадах менше року. Ми будемо і надалі  давати можливість професійного росту рядовим патрульним та поліцейським охорони. Люди повинні знати про можливість просування по службі», – зазначив Голова Нацполіції.

Українські правоохоронці поінформували іноземних партнерів про структурні і функціональні зміни у роботі підрозділів протидії наркозлочинності.

Зокрема, вже створено чотири міжрегіональні підрозділи. Кожен з них обслуговуватиме по кілька областей, розподілених на східний, західний, центральний і південний регіони.

Крім того, у складі ДПН функціонуватиме сектор кримінального аналізу і спеціальний відділ слідчих. Вони працюватимуть у форматі поліцейських детективів. Пріоритетом в роботі реформованих підрозділів є боротьба з міжнародною наркозлочинністю.

«Нашим колегам цікавий наш професійний підрозділ. Він може займатися міжнародними наркотрафіками, наркоканалами, які створюють проблему всьому суспільству – в будь-якій країні, на будь-якому континенті», – наголосив Сергій Князєв.

Нагадаємо, минулого року представники Нацполіції та Посольства США в Україні обговорили подальші кроки реформування відомства.

Департамент протидії наркозлочинності

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux