Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
500 000 гривень «доходу» в місяць на збуті амфетаміну: закарпатські поліцейські затримали учасників наркоугруповання
Опубліковано 02 серпня 2024 року о 15:15

Налагодили схему виробництва й розповсюдження особливо небезпечного наркотичного засобу мешканці Мукачівського району. Одні відповідали за роботу нарколабораторій, інші — за продаж «товару». Чотирьом фігурантам слідчі оголосили підозри, одному з них - заочно.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції викрили злочинну групу, члени якої «спеціалізувалися» на виготовленні амфетаміну для подальшого його збуту майже на всій території України.

Виробництво наркотичного засобу відбувалося у двох приміщеннях на території міста Мукачево, які фігуранти обладнали усім необхідним устаткуванням. 

Учасники угруповання фасували психотропні речовини партіями, вагою до одного кілограма кожна, маскуючи їх під виглядом речей повсякденного вжитку. Після оформлення пакунків наркоділки надсилали посилки «клієнтам», використовуючи для цього послуги поштових перевізників. Прекурсори й обладнання для виготовлення амфетаміну зловмисники також отримували через поштові сервіси. 

Загальна вартість відправлених замовникам посилок з психотропними речовинами становить близько 1,3 млн грн.

В рамках досудового розслідування правоохоронці провели 11 обшуків на території Закарпатської області та виявили нарколабораторію з відповідним обладнанням. Серед вилученого близько 50 г порошкоподібної речовини, тара різних об’ємів із залишками рідин, респіратори, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, банківські картки, чорнові записи, автомобіль та інші речові докази злочинної діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили чотирьом фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Трьом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Поліцейські вживають заходи щодо затримання четвертого фігуранта та обрання йому запобіжного заходу.

За незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів передбачено позбавлення волі строком до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Наразі проводяться заходи для встановлення повного кола осіб, причетних до функціонування «наркобізнесу» та притягнення їх до відповідальності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється у співпраці зі співробітниками Управління СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux