Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Дніпропетровщині оперативники затримали злочинну групу за сексуальну експлуатацію малолітнього та збут дитячої порнографії
Опубліковано 17 серпня 2024 року о 12:00

Поліцейські встановили організатора та двох його поплічників. Зловмисники перебувають під вартою, їх загрожує до 15 років за ґратами.

Факти злочинної діяльності щодо дітей встановили співробітники Департаменту міграційної поліції спільно з правоохоронцями Міністерства внутрішньої безпеки Сполучених Штатів Америки (DHS).

Зокрема поліцейські двох країн викрили організатора та двох членів злочинної групи, які створювали та продавали дитячу порнографію.

Зловмисники підшуковували покупців забороненого контенту використовуючи соціальну мережу Instagram. Збут порнопродукції здійснювали через месенджер Telegram з використанням міжнародних платіжних систем.

Поліцейські встановили, що злочинний бізнес розпочав свою діяльність з осені минулого року. За цей час фігуранти «заробили» близько мільйона гривень.

Крім того, під час проведення слідчих дій поліцейські встановили факт передачі дитини чоловікам для сексуальної експлуатації. Наразі дитина перебуває у безпеці, фахівці надають їй всю необхідну допомогу.

Оперативники провели три обшуки за місцями проживання затриманих та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, жорсткі диски, флеш-накопичувачі, банківські картки, а також «чорнові» записи.

Організатору та двом співучасникам злочину оголошено про підозру за ч. 4 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і росповсюдження) Кримінального кодексу України.

Слідчі дії тривають, вирішується питання стосовно кваліфікації дій підозрюваних за ст. 149 (Торгівля людьми) ККУ.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Досудове розслідування кримінального провадження за процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури здійснює слідче управління ГУНП в Дніпропетровській області.

Оперативний супровід забезпечують поліцейські Департаменту міграційної поліції та управління міграційної поліції в Дніпропетровській області.

Поліція просить громадян, якщо вам відомі факти про випадки сексуальної експлуатації, насильства щодо дітей, звертайтеся на лінію «102»,

а також:

- на урядову «гарячу» лінію з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей – 15-47.

- 527 або 0-800-505-501 – Національна безкоштовна «гаряча» лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів

- 0-800-500-335 або 116-123 – Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації

- 0-800-500-202 – «Call-центр» Національної поліції України.


 

Департамент комунікації

Національної поліції України 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux